Безкоштовна доставка від 1000 грн
Контакти
Ми в соціальних мережах

Омега-3 та омега-6

Поліненасичені жирні кислоти омега-3 та омега-6 – «еліксир життя» і засіб довголіття

Жири, які ми вживаємо, різним чином впливають на наше здоров'я. Існує кілька класифікацій жирів, найвідоміша з них – це віднесення їх до «корисних» та «шкідливих» для організму. Незважаючи на те, що багато хто з нас упевнений, що щоденний раціон перенасичений жирами, насправді вчені стверджують, що 90% населення отримує з харчуванням недостатню кількість «корисних» жирів, що позначається на стані здоров'я українців. Особливо це помітно на поведінці дітей (хто з нас не говорив: «діти зараз стали інші»), мають на увазі множинні відхилення у поведінці дітей.

«Шкідливі жири» - це жири гідрогенізовані, рафіновані і особливо трансізомерні. Споживання рафінованих жирів перешкоджає засвоєнню основних жирних кислот, які ми отримуємо з їжею. Ціна, яку ми платимо за це, – зростання ожиріння, захворювань на діабет, серцево-судинних та ракових захворювань.

«Корисні» жири так само відомі, як жирні кислоти. Жирні кислоти бувають насичені, мононенасичені та поліненасичені. Тваринні є насиченими. Насичені жири сприяють підвищенню рівня холестерину, виникненню серцево-судинних захворювань, раку та інших серйозних хвороб. Проміжне місце між насиченими та поліненасиченими жирами займають мононенасичені жири (до них відносяться оливкова та арахісова олії). Розрізняють кілька типів поліненасичених жирних кислот: омега-3, омега-6 та омега-9. Організм людини здатний самостійно виробляти лише омега-9, тоді як жирні кислоти омега-3 та омега-6 можуть бути отримані лише разом із їжею, в організмі вони не синтезуються. Тому їх називають незамінними. Харчовими джерелами жирних кислот омега-3 є холодноводна риба, риб'ячий жир, лляна олія.

Дефіцит незамінних жирних кислот є однією з причин виникнення хронічних дегенеративних захворювань: хвороби серця, гіпертонія, діабет, деформуючі артрози тощо, а також призводить до порушення роботи мозку, гормональних порушень, прискорення старіння організму. Вченими доведено, що жирні кислоти омега-3 та омега-6 гальмують укорочування тіломірів – кінцевих ділянок хромосом, які зменшуються при кожному циклі поділу клітин. Досягаючи критичного значення, клітина втрачає здатність ділитися та гине. При нестачі омега-3 та омега-6 загибель клітин прискорюється. У зв'язку з цим, тіломіри називають біологічним годинником людини, а поліненасичені жирні кислоти засобом, що контролює біологічний годинник життя. Так, при обстеженні дітей середніх та старших класів у російських школах виявили, що 53% хлопців і 19% дівчат мають пришвидшений тип старіння.

Без поліненасичених жирних кислот ми не можемо обходитися тому, що вони є будівельним матеріалом для багатьох вироблених організмом простагландинів. Простагландини - це клітинні гормони, які не відкладаються про запас, а синтезуються в клітині і моментально витрачаються, будучи таким чином розпорядниками енергії організму. Вони є тканинними регуляторами, які утворюються в клітинах всіх видів тканини і мають різнопланову дію на них, часто прямо протилежною. Одні з них розслаблюють кровоносні судини і, отже, знижують кров'яний тиск, інші — навпаки звужують судини, збільшуючи кров'яний тиск. Одні збільшують активність згортання крові, інші зменшують її. Активність запалення в тканинах, больовий синдром - усі ці процеси також зумовлені дією простагландинів. При достатньому надходженні в організм незамінних поліненасичених жирних кислот синтезуються групи простагландинів, які зменшують в'язкість крові, знімають больовий синдром, сприяють зменшенню запальних реакцій в організмі, знижують тонус судин, тобто дозволяють організму перебувати в здоровому стані.

Омега-3 і Я мають широку і глибинну дію на різні системи організму:

  • є джерелом енергії організму;
  • є будівельним матеріалом клітин, зокрема клітин мозку;
  • регулюють рівень холестерину та простагландинів у крові;
  • забезпечують стабільність роботи серця та судин;
  • нормалізують артеріальний тиск;
  • беруть участь у виробленні гормонів та посилюють їх дію;
  • запобігають розвитку аутоімунних захворювань (ревматоїдного артриту, дисплазії сполучної тканини, цукрового діабету тощо);
  • регулюють процес запалення;
  • покращують стан шкірних покривів, що використовуються при псоріазі, екземах, дерматитах;
  • нормалізують жировий обмін;
  • посилюють роботу мозку, регулюють нервову та психічну діяльність;
  • збільшують тривалість життя;
  • зміцнюють імунітет та усувають алергію;
  • запобігають онкологічним захворюванням, а також впливають на багато інших процесів в організмі.

Поліненасичені жирні кислоти – їжа для розуму та ліки для пам'яті .

Клітини мозку на 60% складаються із жиру, і це набагато вища концентрація, ніж в інших частинах тіла. Іронія полягає в тому, що люди практично не знають цього і постійно прагнуть усунути якомога більше жирів зі своєї дієти, хоча мати достатню кількість жирів у своєму раціоні життєво важливо для розвитку мозку та підтримки його у добрій формі. Людині потрібно регулярно вживати поліненасичені жирні кислоти, адже наш організм їх виробляє. Люди старшого покоління пам'ятають, коли в СРСР у 50-60-х роках в обов'язковому порядку дітям у школах та дошкільних закладах давали риб'ячий жир. Це сприяло підвищенню імунного статусу дитини, що дозволяло протистояти цілій низці захворювань. Десь на рубежі 70-х років перестали говорити про необхідність прийому риб'ячого жиру і зараз лікарі зіткнулися з безліччю захворювань, про які людство не знало ще 100 років тому (аутоімунні захворювання, дисплазія сполучної тканини та багато інших). Омега-3 забезпечує швидкий приплив необхідної енергії, що допомагає передачі імпульсів, що несуть сигнал від однієї клітини до іншої. При прискоренні передачі сигналів, інформація краще запам'ятовується і зберігається у пам'яті і навіть легше береться звідти за потреби. Ця речовина особливо необхідна ембріону, що розвивається в утробі матері. Якщо у матері в період вагітності не вистачало незамінних жирних кислот, у дитини різко знижувалась здатність до навчання, погіршувалась пам'ять, зір, вона важче поралася зі стресом і відставала в розвитку. Діти шкільного віку, які регулярно вживають поліненасичені жирні кислоти, стають уважнішими, зосередженими, в них значно підвищується IQ. Нещодавні дослідження в галузі захворювань, пов'язаних з депресивними станами та розладами нервової системи, обіцяють величезний прорив у методах їхнього лікування. Виявляється, що причиною багатьох захворювань є нестача жирних кислот омега-3. Їх дефіцит може стати причиною ненормальної поведінки дітей, особливо підлітків, а також серйозних психічних захворювань (циклотімії, маніакально-депресивних синдромів, післяпологової депресії). Офіційно визнані медикаменти, які використовуються при лікуванні таких пацієнтів, мають безліч побічних ефектів, тоді як жирні кислоти можуть ефективно замінити подібні препарати. Є дані, що люди, які страждають від тяжкої депресії, мають суїцидальні схильності, організм яких не реагує на жодну з наданих терапії, після 6 місяців вживання жирних кислот повністю одужали. .

Омега-3 та омега-6 – ідеальний засіб профілактики судинних захворювань Поліненасичені жирні кислоти є потужними гепатопротекторами. Крім прямої дії захисту печінки, вони допомагають їй керувати рівнем холестерину в організмі, ефективно виводять «поганий» холестерин і одночасно підвищують рівень «хорошого». Завдяки розчиненню відкладень холестерину на стінках судин, поліненасичені жирні кислоти забезпечують ефективну доставку поживних речовин до всіх органів, зокрема до серця, що полегшує роботу серцевого м'яза, покращує кровопостачання мозку і всіх органів і тканин. При цьому, підвищується еластичність і тонус судин, знижується в'язкість крові, зменшується навантаження на серце, що, зрештою, призводить до зниження (нормалізації) артеріального тиску, усунення гіпоксії тканин, нормалізації обміну речовин. Омега-3 – мастило для суглобів. Помічено, що пацієнти, які регулярно вживають поліненасичені жирні кислоти, рідше скаржаться на біль та скутість у суглобах. У них не спостерігається порушення функцій суглобів та їх деформації, відступає симптом «негнучких суглобів».

Як видно, поліненасичені жирні кислоти є найважливішою складовою раціону харчування людини. Оскільки багато з цих речовин не можуть синтезуватися організмом, людина повинна щодня отримувати їх у достатній кількості з їжею. Як ви розумієте, на сьогоднішній день харчуватися такою їжею неможливо. Але ж вихід є!

Цю проблему можна вирішити за допомогою лікувально-профілактичного засобу «Комплекс Омега+», який містить збалансований набір поліненасичених жирних кислот омега-3 і омега-6.

Поліненасичені жирні кислоти омега-3 і омега-6, що входять до «Комплексу Омега+», мають взаємопідсилювальну дію (принцип синергізму). Їх спільне вживання дає можливість отримувати всі необхідні матеріали для синтезу тих простагландинів, які найбільше необхідні йому в цей момент, і цим протистояти вищезазначеним захворюванням.

01 липня 2023
© 2023 - 2024 CHOICE ECO Косметика White Mandarin Продукція Green Max Продукція BIOX PRO HEALTHY Поскаржитися на зміст
Aренда інтернет магазину
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market