Безкоштовна доставка від 1000 грн
Контакти
Ми в соціальних мережах

Пророщені зерна

Одним із джерел здорового харчування є пророщені зерна злакових культур: пшениця, жито, овес, ячмінь, кукурудза. Ще з давніх-давен людина використовувала у своєму харчуванні пророщені зерна, про цілющі властивості яких, за даними археологів та істориків, було відомо ще 3 тис. років до н.е. Стародавні китайці, тибетці, слов'яни, фракійці вживали в їжу пророщені зерна різних культур. Індійські веди та грецький античний вчений Гіппократ залишили нам згадку про цілющі властивості пророщеного зерна. До цього часу в раціоні індійських йогів пророщені зерна займають більшу частину харчування (до 70%). Наші пращури у Стародавній Русі також використовували пророщені зерна («зерновой ил»)

Пророщені збіжжя у цьому сенсі – особлива аптека, подарунок від природи. Вони містять весь набір інгредієнтів, необхідних для раціонального харчування: білки, легкозасвоювані вуглеводи, клітковина з харчовими волокнами, жирні кислоти, мінеральні речовини, вітаміни, а також рослинні ферменти та фітогормони. У такій живій системі всі складові працюють не поодинці, а ніби у зв'язці, підтримуючи та підсилюючи ефект один одного. У той самий час в кожного з них своя функція у організмі рослини й людини.

Так, наприклад, вітамін Е (токоферол) міститься у зародку зерна. У природі його головна дія – захищати від вільних радикалів ненасичені жирні кислоти (омега 3,6,9), які є дуже важливими для цілісності клітинних мембран. При цьому молекули його окислюються і працювати вже не можуть. Їх здатні відновлювати електрони, отримані від вітаміну С, і навіть сполука, що містить селен. В організмі людини вітамін Е сприяє покращенню кровообігу, запобігає утворенню тромбів, а також захищає від вільних радикалів вітамін А.

Макро- та мікроелементи (залізо, кальцій, селен...) містяться у пророщених зернах у хелатованому вигляді, у вигляді органічних комплексів. Такий спосіб "упаковки" мінералів сприяє їх засвоєнню організмом, захищає їх від окиснення.

Таким чином, усі вітаміни-антиоксиданти працюють і в пророщених зернах, і в організмі людини злагоджено та взаємопов'язано. У живому організмі насіння, що проростає без будь-якого втручання людини, утворюється максимальна кількість корисних речовин, які знаходяться в збалансованих співвідношеннях, відточених в ході еволюційного розвитку. Завдяки спеціально розробленій технології при пророщуванні зерна в процесі ферментативного гідролізу кількість вітамінів, рослинних ферментів та фітогормонів зростає у 5 – 10 і більше разів. Під дією ферментів складні молекули перетворюються на прості і легкозасвоювані: крохмаль – на цукор, білки – на амінокислоти, жири – на жирні кислоти. У результаті в концентрованому вигляді ми отримуємо комплекс необхідних поживних речовин у найдоступнішій для нашого організму формі.

Ефективність пророщених зерен як оздоровлювального засобу обумовлена саме спільною дією всіх компонентів, що містяться в них. Всі вітаміни і мікроелементи, всі поживні речовини і ферменти, які містяться у пророслиому насінні, потрібні нашому організму. Напружена імунна система насіння як ніщо інше активізує і підтримує імунну систему людини.

Синтетичні препарати, що складаються з набраних окремо макро- і мікроелементів і штучно отриманих вітамінів, не можуть надати на наш організм такої дії, адже це лише суха сумарна суміш, а не жива система. Недарма вважається, що добова доза синтетичних вітамінів має бути автоматично збільшена у 10 – 100 разів.

Наприклад, кожна молекула природного вітаміну Е має власну структуру, вони як сніжинки, малюнок яких повторюється. Молекули синтетичного вітаміну Е ідентичні. Вітаміни та мінеральні речовини пророщених зерен пов'язані з білками, вбудовані в органічну систему живої тканини і засвоюються набагато краще, тому норму їх споживання, що рекомендується, можна сміливо знизити. 50 грам пророщеної пшениці на день забезпечує дорослу людину практично всіма необхідними добавками (крім вітаміну В12).

Нещодавно вченим стало відомо, що пророслі зерна пшениці – геніальні сміттярі, вони розбирають життєво небезпечні звалища та завали в організмі, забезпечуючи природну чистоту. Вони здатні розчиняти клейковину, що утворюється в кишечнику, та захищають від страшного захворювання – раку. Численні дослідження показали, що приблизно третина випадків злоякісних пухлин пов'язана з неправильним харчуванням. Тому нормалізація харчування людини шляхом споживання продуктів, що містять натуральні протиракові речовини, – ефективний метод профілактики раку. Найвідоміший і загальновизнаний із таких продуктів – пророслі зерна пшениці.

Поєднання трьох злакових має переваги та не є випадковим. Така суміш злаків підвищує біологічні властивості продукту та покращує їхню харчову засвоюваність:

  • пророслі зерна пшениці багаті на вітаміни, особливо А, С, Е;
  • кукурудзи – вітамінами групи В та рослинними андрогенами й естрогенами, які регулюють гормональний фон, підвищують фізичну працездатність, стимулюють потенцію, вирішують проблеми жіночих та чоловічих статевих органів;
  • вівса – макро- й мікроелементами, особливо калієм, кальцієм, магнієм, залізом, міддю та цинком.

Лікувальні властивості пророслих зерен значною мірою обумовлені вмістом цукрів, що легко засвоюються, насамперед полісахаридів, яким надається велике значення у профілактиці багатьох захворювань шлунково-кишкового тракту, діабету, жовчнокам'яної хвороби, атеросклерозу, онкопатології та ін. Полісахариди стимулюють моторику кишечника. Вони є природними адсорбентами: сприяють виведенню з організму токсичних речовин, холестерину, важких металів та радіонуклідів. Завдяки цьому вони підтримують нормальну мікрофлору кишечника, сприяючи профілактиці дисбактеріозу.

Системне вживання фітокомплексів на основі пророщених зерен стимулює обмін речовин та кровотворення; зміцнює імунну систему; компенсує вітамінну та мінеральну недостатність; нормалізує кислотно-лужний баланс; сприяє очищенню організму від ядів, шлаків і токсинів; знижує рівень холестерину та цукру в крові; нормалізує травлення; відновлює мікрофлору та перистальтику кишечника; підвищує потенцію; уповільнює процес старіння організму. Таким чином, запобігається багато захворювань, серед яких гіпертонія, інфаркт міокарда, стенокардія, склероз, онкологічні та багато інших. При точному та осмисленому застосуванні повністю омолоджується організм людини.

01 липня 2023
© 2023 - 2024 CHOICE ECO Косметика White Mandarin Продукція Green Max Продукція BIOX PRO HEALTHY Поскаржитися на зміст
Aренда інтернет магазину
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market