Безкоштовна доставка від 1000 грн
Контакти
Ми в соціальних мережах

Хітозан – сорбент природного походження

«ХІТОЗАН+»– високоефективний лікувально-профілактичний комплекс, що впливає практично на всі органи та системи нашого організму. Його основою є інгредієнт під назвою "хітозан". Хітозан - це біологічна целюлоза (клітковина), отримана з панцирів морських червононогих крабів. За своїми властивостями він схожий на людський фібрин (один із компонентів згортання крові). При вживанні внутрішньо, на відміну від більшості видів рослинної клітковини, під впливом травних ферментів і навіть лецитину частина хітозану розщеплюється, всмоктується у кров і засвоюється організмом як низькомолекулярні сполуки. Головним компонентом є гіалуронова кислота, що входить до складу міжклітинної речовини, мембран (оболонок) клітин, склоподібного тіла ока і т.д. Інша частина, яка не була розщеплена ферментами і не всмокталася в кров, поєднуючись із вологою, перетворюється на гелеподібну масу, яка діє в шлунково-кишковому тракті як потужний сорбент: очищує кишечник, виводячи з нього токсичні речовини.

У крові хітозан діє так:

  • Пригнічує ракові клітини, діючи в кількох напрямках, а саме:
  • Регулює РН (кислотно-лужну рівновагу) тканин організму у бік слаболужного середовища (7,35), що є варіантом норми. Саме при цьому рівні РН лімфоцити, що в нормі знищують злоякісні клітини, найбільш активні.
  • Компоненти хітозану, що всмокталися в кров, пригнічують ракову інтоксикацію, відновлюють апетит і перешкоджають раковій кахексії – різкій втраті ваги у хворих на злоякісні новоутворення.
  • Перешкоджає метастазування: щільно прилягаючи до внутрішньої поверхні кровоносних судин, хітозан блокує так звані коньюгаціонні молекули, з допомогою яких відбувається переміщення ракових клітин в інші органи.

Знижує рівень ліпідів (жирів) у крові, зокрема холестерину, до нормальних значень. При цьому регулювання рівня холестерину крові ґрунтується на кількох механізмах.

По-перше, хітозан з'єднується з жовчною кислотою (за допомогою якої відбувається всмоктування холестерину), виводить її та незмінений холестерин з каловими масами.

По-друге, при вживанні хітозану холестерин крові, а також холестерин, що надходить з їжею в кишечник, витрачається організмом для синтезу печінки жовчних кислот, які емульгують жири, необхідні для нормальної життєдіяльності організму.

По-третє, хітозан, як позитивно заряджений, перешкоджає засвоєнню жирів, що мають негативний заряд: іон хітозану буквально злипається з іонами таких ліпідів (жирів), блокуючи їх засвоєння, і в незмінному вигляді виводить їх із організму. Таким чином, хітозан запобігає атеросклерозу з його грізними наслідками і є очисником судин. Він показаний при ожирінні та захворюваннях печінки, яка у свою чергу є головною в обміні жирів.

  • Знижує кров'яний тиск: з одного боку, як зазначено вище, шляхом виведення поганого холестерину, який є основною причиною гіпертонічної хвороби; з іншого – знімаючи негативний вплив кухонної солі (NaCl) при гіпертонії. Цей ефект зумовлений тим, що хітозан, маючи позитивний іон, з'єднуючись з іоном хлору з кухонної солі, виводить його з організму. Таким чином, хітозан перешкоджає утворенню ангіотензину — речовини, яка утворюється в організмі під впливом іону хлору та викликає різкий спазм судин, що призводить до підвищення артеріального тиску.
  • Знижує рівень цукру в сечі у хворих із надмірною вагою та діє як профілактичний засіб при ризику розвитку діабету.
  • Підвищує рівень імунітету шляхом регулювання РН тканин організму та утримання його у слаболужному стані. Відомо, що саме за таких значень РН активізуються лімфоцити крові, відповідальні за імунний рівень.
  • Покращує мікроциркуляцію крові в тканинах, по-перше, як описано вище, шляхом усунення атеросклерозу, по-друге, знімаючи спазм судин, особливо дрібних капілярів.
  • Адсорбує та виводить з організму солі важких металів (свинець, ртуть, кадмій та ін.), які здатні накопичуватися, роками отруювати організм та бути причиною багатьох захворювань. Також вченими доведено, що хітозан покращує дренажні властивості (здатність до очищення) лімфатичної системи, яка є основним місцем скупчення токсичних речовин і детоксикації, що найбільш важко піддається.

Крім хітозану, до складу комплексу «ХІТОЗАН+» входять Котячий кіготь (Ункарія томентоза), пектини та прозери (пророслі зерна вівса, пшениці, кукурудзи), які, взаємодіючи між собою, посилюють дію один одного, забезпечуючи високий ступінь синергізму, що суттєво відображається на ефективності цього комплексу.

Котячий кіготь (Ункарія томентоза) – це дикоросла лоза, яку за формою шипів та листя називають «котячим кігтем». Ця рослина має високі детоксикаційні властивості і містить ряд оксиндольних алкалоїдів, що мають високу біологічну активність і сприяють потенціювання активності імунної системи. Потужний імуномодулювальний потенціал цієї рослини дозволяє вважати її перспективним засобом у профілактиці та комплексному лікуванні онкологічних захворювань. Так, існують численні результати експериментальних досліджень, що доводять здатність алкалоїдів цієї рослини пригнічувати розподіл лейкозних клітин.

Пектини – це природна клітковина, що має потужну сорбентативну властивість. Потрапляючи в організм людини, пектини адсорбують токсини та надають суттєву допомогу при їх виведенні з організму. Крім цього, пектини беруть участь у зниженні рівня холестерину в крові, уповільнюють всмоктування цукрів, беруть активну участь у підтримці необхідного рівня антиоксидантів в організмі, є їжею для корисної мікрофлори кишечнику.

Прозери - джерело вітамінів, мінералів, амінокислот та інших життєво необхідних біологічно активних речовин, без яких процес оздоровлення або суттєво уповільнюється, або взагалі не відбувається.

01 липня 2023
© 2023 - 2024 CHOICE ECO Косметика White Mandarin Продукція Green Max Продукція BIOX PRO HEALTHY Поскаржитися на зміст
Як відкрити інтернет магазин з нуля
Сайт створений на платформі UA MarketUA Market